Referendumul pentru independenta Scotiei a starnit reactii separatiste in Europa, printre care si cea a formatiunii pro-autonomie Liga Nordului din Italia, care a confundat insa capitala Edinburgh initial cu Hamburg apoi cu Strabourg, arata The Telegraph.

Gafa a fost facuta in timpul unui anunt facut de Liga Nordului, care a informat cu privire la deplasarea unui consilier a Ligii din Lombardia, nordul Italiei, in capitala Scotiei pentru a "avea rezultate de prima mana despre referendumul pentru independenta".

Partidul populist de dreapta Liga Nordului a urmarit cu interes evenimentele din Scotia, pe care o vede ca un exemplu de urmat avand in vedere ca formatiunea vrea autonomie mai mare sau chiar independenta pentru nordul Italiei.

Cu toate acestea, geografia si frontierele nationale au fost incurcate atunci cand formatiunea a anuntat ca unul dintre consilierii sai, Angelo Ciocca, va pleca in Hamburg pentru a urmari referendumul, insotit de un grup de tineri membri ai partidului, potrivit publicatiei italiene RAI News.

A treia incercare de a numi capitala Scotiei, cu noroc

Partidul a realizat greseala si a trimis un nou comunicat in care spunea ca Ciocca se indreapta spre Strasbourg pentru a asista la vot, de aceasta data confundand capitala Scotiei cu orasul francez in care se afla sediul Parlamentului European - o tinta frecventa pentru politicienii europeni care sustin miscarile de autonomie. Formatiunea a reusit sa dea numele corect al capitalei Scotiei intr-un al treilea comunicat.

Citeste si:
Sturgeon va cere un nou referendum pentru independenta Scotiei
Nicola Sturgeon va cere...

Consilierul Ligii Nordului, Angelo Ciocca, a precizat ca formatiunea si-a dorit o monitorizare a votului din Scotia pentru a reitera "sustinerea ferma a principiului autonomiei".

De altfel, Liga Nordului folosit reclame TV inspirate de filmul Braveheart. Partidul si-a pierdut recent sprijnul in Italia din cauza unor scandaluri in care mai multi membri au fost acuzati de folosirea nejudicioasa a unor fonduri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Italia: "Nu exista nicio invazie" de imigranti ilegali