Armata ucraineana a achizitionat material de razboi in valoare de 11,5 milioane de dolari si a reparat aproximativ 14.500 de echipamente, a anuntat adjunctul ministrului ucrainean al Apararii, Piotr Mehed, citat de RIA Novosti in pagina electronica, potrivit Mediafax.

"Trupele au primit arme si materiale in valoare de peste 150 de milioane de grivne (aproximativ 11,5 milioane de dolari)", a declarat vineri Mehed. Armata ucraineana s-a dotat astfel cu tancuri modernizate de tip Bulat, avioane modernizate de tip Su-25, rachete antitanc Stugna-P, sisteme optoelectronice de autoprotectie a aeronavelor de tip Adros si elicoptere Mi-8MTV.

Pe de alta parte, armata ucraineana va primi in curand aproape 700 de camere termice, peste 600 de arme de infanterie si noi blindate de tip BRT-4E. Ucraina intentioneaza sa deblocheze in cursul acestui an 1,26 miliarde de grivne (circa 100 de milioane de dolari) pentru a achizitiona armament si materiale. Conform ministrului adjunct al Apararii, soldatii ucraineni trebuie sa fie echipati corespunzator in conditiile in care efectueaza o operatiune in estul separatist al tarii.