Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) a stabilit, marti, ca un presedinte in exercitiu nu poate beneficia de imunitate absoluta, condamnand Republica Moldova pentru protejarea excesiva a fostului presedinte Vladimir Voronin, care era acuzat de calomnie, relateaza AFP.

Este prima data cand CEDO este sesizata pentru a se pronunta privind imunitatea unui presedinte in exercitiu. Instanta de la Strasbourg a fost sesizata de lideri ai opozitiei de la Chisinau, care l-au acuzat de calomnie, in intervalul 2004 - 2007, pe presedintele de la acea vreme, comunistul Vladimir Voronin, relateaza Mediafax.

Voronin l-a acuzat pe unul dintre liderii opozitiei ca era membru KGB, iar pe altul ca a creat un sistem mafiot. Instantele din Republica Moldova au stabilit ca Voronin beneficia de imunitate prezidentiala. Insa CEDO a apreciat ca justitia din Republica Moldova nu a mentinut un "echilibru corect" intre necesitatea protejarii libertatii de exprimare a presedintelui si "interesul reclamantilor de a obtine un raspuns motivat la sesizari".

Justitia din Republica Moldova ar fi trebuit sa analizeze daca presedintele a facut "afirmatii calomnioase", a stabilit CEDO. Potrivit Unimedia, CEDO a stabilit ca liderul Partidului Liberal, Vitalia Pavlicenco, trebuie sa primeasca daune de 3.600 de euro si 5.289 de euro pentru cheltuieli.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri