Un indice privind increderea consumatorilor calculat de University of Michigan a crescut la 98,1 puncte, nivel maxim dupa ianuarie 2004, de la 93,6 puncte in decembrie. Analistii intervievati de Bloomberg anticipau ca acest indice va atinge in aceasta luna 98,2 puncte, scrie Mediafax.

In luna decembrie, cheltuielile de consum au inregistrat cea mai mare crestere dupa 2006, datorita scaderii preturilor carburantilor, care a compensat majorarea lenta a salariilor. "Optimismul consumatorilor nu a scazut in ianuarie. Imbunatatirea se datoreaza tendintelor favorabile ale veniturilor si pietei muncii, precum si declinului preturilor carburantilor", a declarat Richard Curtin, director al Michigan Survey of Consumers.

Economia SUA a avansat in trimestrul patru din 2014 cu 2,6%, dupa un ritm de 5% in trimestrul anterior, care a fost cel mai ridicat din peste un deceniu, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul pentru Comert. Cresterea medie inregistrata de economia americana, de la revenirea la expansiune in iunie 2009, este de 2,3%. Datele au aratat ca cheltuielile de consum au crescut in trimestrul al patrulea cu 4,3%, cel mai mult dupa primul trimestru din 2006.