Produsul Intern Brut (PIB) al Ungariei a crescut, in trimestrul al doilea al anului, cu 3,6 procente comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit cifrelor preliminare date publicitatii marti de Biroul Central de Statistica, KSH, transmite MTI.

Potrivit KSH, in perioada aprilie-iunie 2006, PIB-ul ajustat in functie de factori sezonieri a inregistrat o crestere de 3,9 la suta comparativ cu perioada similara a anului trecut si o crestere de 0,9 la suta fata de primele trei luni ale anului in curs.

In termeni anuali, cresterea PIB-ului a fost de 4,4 procente in primul trimestru al acestui an si de 4,3 procente in trimestrul al doilea 2005.

Estimarile preliminare privind cresterea PIB-ului Ungariei au la baza un volum limitat de date, astfel ca marja de eroare este de plus/minus 0,2 puncte procentuale.

Cifrele preliminare anuntate de KSH au luat prin surprindere analistii care mizau pe cresterea economica mai mare, peste patru procente. in ceea ce priveste perspectivele pentru perioada urmatoare, OTP Bank estimeaza ca in acest an PIB Ungariei va creste cu patru procente, urmat de o crestere de 2,4 procente in 2007, in timp ce Raiffeisen Bank mizeaza pe o crestere a PIB-ului cuprinsa intre 3,8 si patru procente in acest an, urmata de o crestere de doi procente in 2007.