Echipele de salvare au gasit cadavrele a 33 de mineri care au decedat in urma unei explozii produse miercuri in urma acumularii de gaz in mina Zasiadko din regiunea separatista Donetk, relateaza UNIAN, in pagina electronica.

"Cadavrele altor 23 de mineri au fost gasite la mina Zasiadko din Donetk. Sapte dintre ele au fost deja aduse la suprafata. Noua cadavre fusesera gasite anterior, iar o persoana a decedat in cursul diminetii (de miercuri). Bilantul este de 33 de morti", a afirmat administratia regionala. O explozie provocata de acumularea de gaz metan a avut loc miercuri dimineata la mina de carbune Zasiadko din regiunea Donetk. In total, 230 de persoane se aflau in mina la momentul accidentului, arata Mediafax.

Reprezentantii autoproclamatei Republici Populare Donetk au refuzat sa accepte asistenta echipelor de salvare ucrainene. Mina este situata pe teritoriul controlat de separatisti, in apropiere de linia de front, unde rebelii prorusi lupta impotriva trupelor ucrainene. Potrivit concluziilor preliminare ale investigatiei insa, accidentul a fost provocat de o explozie de metan si nu de bombardamente.

Estul Ucrainei este afectat de aproape un an de lupte intre fortele guvernamentale si rebelii sustinuti de rusi, care s-au soldat cu moartea a peste 6.000 de persoane. Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat zi de doliu national, joi, in memoria victimelor exploziei miniere. Steagurile nationale vor fi coborate in berna, iar evenimentele sportive si artistice programate pentru aceasta zi vor fi amanate.

Citeste si:
Atac armat in Texas, SUA: 5 morti si 21 de raniti
Atac armat in SUA: 5 persoane...

Sursa foto: Cadavru/ Shutterstock.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia: Explozie la un laborator care detine mostre de Ebola si variola