"The New York Times", despre mania anticoruptiei in Romania

Cotidianul „The New York Times” a publicat miercuri un articol de opinie, semnat de Patrick Basham, in care este analizata situatia politica si sociala din Romania, autorul sustinand ca domeniul judiciar din tara noastra, prin activitatea intensa din ultima vreme, cel mai probabil va da nastere unui abuz de putere din partea institutiilor anticoruptie.

Articolul numit „Mania Romaniei in ceea ce priveste anticoruptia” incepe printr-o scurta descriere a Bucurestiului, oras care „aminteste de Revolutia Franceza pentru ca e tulburat de o domnie legala a Terorii”. Noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, e prezentat drept castigatorul unor alegeri in care s-a folosit de o platforma populista impotriva coruptiei. Despre Iohannis, in articol este precizat ca e un continuator al luptei anticoruptie inceputa din timpul lui Traian Basescu, un presedinte provenit dintr-un „partid mai conservator”. Totusi, Basham sustine ca lupta anticoruptie a lui Basescu a fost lipsita de rezultate si a fost doar instrument politic folosit pentru „a-i calma pe criticii americani si europeni ai modului in care era condusa Romania”.

„Odata cu victoria lui Klaus Iohannis, efortul anticoruptie a intrat in vrie. Daca autoritatea executiva ramane la prim-ministru, Victor Ponta, liderul PSD, presedintia poate fi o platforma puternica de lupta anticoruptie”, precizeaza Basham.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
New York Times: Destul! Romanii resping anii de scandal si haos
New York Times: Destul!...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri