Castigurile operationale pentru cel de-al doilea trimestru ale grupul german producator de medicamente si produse chimice Bayer au crescut cu 14,1% pana la valoarea de 928 milioane de euro (1,19 miliarde de dolari), potrivit NewsIn, cu mult peste media de 875 de milioane de euro preconizata de o comisie de 15 analisti cu ocazia unui sondaj efectuat de Reuters.

Vanzarile au crescut cu 5,8% pana la nivelul de 7,07 miliarde de euro, comparat cu media de 7,207 miliarde de euro estimata in sondaj. Firma Bayer, care a cumparat recent compania rivala producatoare de medicamente Schering pentru aproximativ 17 miliarde de euro, a declarat ca se astepta la acest nivel de crestere chiar si fara preluarea companiei rivale.

Compania germana a dezvaluit un program de restructurare al unitatii sale de produse agrochimice CropScience prin care se estimeaza ca firma va economisi aproximativ 300 de milioane de euro anual. Acest proces de restructurare de la CropScience va presupune concedierea a aproximativ 1.500 de salariati. Profitul brut a crescut cu 27% in al doilea trimestru pentru unitatea sa HealthCare, cu 11 % pentru unitatea CropScience si cu 3,2% la unitatea sa MaterialScience, care produce materiale plastice si chimicale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »