Un cetatean britanic tinut ostatic in Yemen din 2014 a fost eliberat in urma unei operatiuni militare, a anuntat Foreign Office, relateaza BBC News online.

Ministrul britanic de Exerne Philip Hammond a anuntat ca ostaticul a fost eliberat de catre forte din Emiratele Arabe Unite (EAU). Ostaticul, a caru identitate nu a fost dezvaluita si care era tinut captiv din februarie 2014, se afla "in siguranta si este bine". El primeste ajutorul unor oficiali britanici, a precizat ministrul.Potrivit agentiei oficiale de stiri din EAU, ostaticul era tinut captiv de catre Al-Qaida. Printul mostenitor din Abu Dhabi Mohammed Bin Zayed Al Nahyan l-a informat pe David Cameron despre eliberarea ostaticului sambata, potrivit WAM, potrivit Mediafax.

"Suntem foarte recunoscatori pentru asistenta EAU", a declarat Hammond. Yemenul este devastat, in ultimele luni, de un conflict intre mai multe grupari care impinge tara "pe marginea unui razboi civil", potrivit unui consilier special ONU. Principalii actori ai acestui conflict sunt fortele loiale presedintelui Abdrabbuh Mansour Hadi si cele aliate rebelilor ziadi siiti - cunoscuti si sub numele de huthi -, care l-au obligat pe Hadi sa fuga din capitala yemenita, Sanaa, in februarie. Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA) a efectuat, de asemenea, numeroase atacuri sangeroase, din fiefurile sale, in sudul si sud-estul Yemenului.

Sursa foto: Shutterstock / militant musulman

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri