Imigrantii extracomunitari care vor fi gasiti vinovati de implicare in agresiunile impotriva femeilor produse in Germania risca sa fie deportati, avertizeaza membri ai Guvernului federal de la Berlin, informeaza cotidianul The New York Times.

Potrivit martorilor, barbati de origine araba sau nord-africana au atacat aproximativ 100 de femei, de Revelion, in orasele Koln, Hamburg si Stuttgart, noteaza Mediafax. Ministrul Justitiei, Heiko Maas, a avertizat ca imigrantii extracomunitari implicati in aceste infractiuni risca sa fie deportati.

"Tribunalele vor decide sanctiunile, dar pot fi avute in vedere deportari", a declarat Maas, explicand ca legea permite expulzarea strainilor condamnati la pedepse de peste un an de inchisoare. "Oricine comite infractiuni grave, oricare ar fi statutul sau, trebuie sa fie constient de riscul deportarii din Germania", a avertizat si Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a denuntat agresiunile "dezgustatoare" care au vizat zeci de femei din orasele Koln, Hamburg si Stuttgart, promitand pedepsirea autorilor, indiferent de orginea acestora.

Citeste si:
Joburi in strainatate: ce oferte de munca au angajatori
Joburi in strainatate: ce...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Nemtii au inceput sa cumpere arme dupa atacurile de Revelion