„Semnalul unei balize a unei cutii negre a fost detctat de echipamentele societatii Alseamar, instalate pe nava Marinei nationale Laplace”, se arata intr-un comunicat al directorului BEA, Remi Jouty, informeaza News.ro.

Cutia neagra nu va putea fi recuperata, insa, inainte de saptamana viitoare, cand un alt vas, cu echipamente speciale pentru recuperarea acesteia, va ajunge in zona, a precizat Ministerul Aviatiei Civile de la Paris, intr-un comunicat.

Anterior, autoritatile egiptene au anuntat ca o nava apartinand Marinei franceze a detectat "semnale provenind probabil" de la una dintre cele doua cutii ale zborului MS804 EgyptAir pe ruta Paris-Cairo, care s-a prabusit pe 19 mai in Marea Mediterana cu 66 de persoane la bord.

La 12 zile dupa disparitia cursei MS804, anchetatorii nu privilegiaza nicio ipoteza si spera ca vor primi raspunsuri in urma analizarii datelor stranse de cutiile negre.

Citeste si:

Avionul, care zbura de la Paris la Cairo, a disparut de pe radare la scurt timp dupa ce a iesit din spatiul aerian elen si a intrat in cel egiptean.

Atena a anuntat ca un radar a anuntat ca Airbusul A320 a efectuat doua viraje bruste si a pierdut peste 25.000 de picioare altitudine (7620 de metri), dupa care s-a prabusit in mare.

Cairo sustine ca avionul mai degraba a fost doborat intr-un atac terorist decat ca s-a prabusit din cauza unei defectiuni tehnice.
Egiptul si Franta inregistreaza cele mai multe victime in aceasta catastrofa.