Parlamentarii turci au aprobat in prima lectura un proiect de lege care va permite achitarea barbatilor acuzati ca au violat minore, daca se casatoresc cu victimele lor, relateaza BBC News.

Proiectul, inaintat de Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP), al presedintelui Recep Tayyip Erdogan, va fi discutat in Parlament in a doua lectura marti, cand alesii vor da votul final, potrivit News.ro. Daca va fi aprobat, circa 3.000 de barbati condamnat pentru viol de minore vor fi achitati.

Guvernul sustine ca vor scapa nepedepsiti numai barbatii care au intretinut relatii sexuale cu minore fara a folosi “forta sau amenintarile”. Ministrul turc al Justitiei, Bekir Bozdag, a declarat ca legea va ajuta cuplurile care vor sa se casatoreasca si au intretinut relatii sexuale.

“Cand un copil care s-a nascut dintr-o uniune neoficiala, medicul sesizeaza procurorul, iar barbatul respectiv este trimis la inchisoare, astfel ca mama si copilul au dificultati financiare”, a adaugat el. Criticii, insa, avertizeaza ca proiectul de lege legitimizeaza violul si casatoriile in randul minorilor.

“Abuzul sexual este o infractiune, nu exista un consimtamant pentru el. AKP nu intelege acest lucru”, a declarat parlamentarul de opozitie Ozgur Ozel. “Cererea consimtamantului unui copil nu este prevazuta de legislatia internationala”, a adaugat el.

Numarul cazurilor de violenta impotriva femeilor a crescut in ultimul deceniu – 40% dintre femei au raportat la politie abuzuri sexuale sau fizice. De asemenea, statisticile arata ca rata crimelor vizand femei a crescut cu 1400% in perioada intre 2003 si 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri