Ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, a avertizat vineri dimineata ca doua riscuri uriase pentru economia globala sunt reprezentate in acest moment de iesirea Marii Britanii din UE, precum si de deciziile luate de administratia Donald Trump, care tocmai a anuntat o taxa vamala de 20% pe toate bunurile importate din Mexic pentru a finanta construirea unui zid la granita sudica a Statelor Unite, transmite Reuters.

De asemenea, ministrul german a explicat ca cererea interna ramane momentan principala forta din spatele cresterii economice inregistrata in ultimii ani in Germania. ”Actualul risc la adresa economiei globale ramane cu siguranta unul remarcabil”, a declarat ministrul german, care a atras atentia asupra Brexitului si deciziilor ingrijoratoare luate deja de catre administratia Trump, conform News.ro.

In Germania, principalele surse de crestere economica au fost reprezentate de constructii, consum si cheltuieli guvernamentale, aceste domenii inlocuind exporturile si eliminand riscul urias reprezentat de o posibila taxa vamala pentru companiile germane care isi desfac produsele pe piata Statelor Unite.

In perioada 2016-2017, guvernul a pus deoparte 28,7 miliarde de euro pentru a finanta gazduirea si integrarea a mai mult de un milion de solicitanti de azil, care au intrat in ultimii doi ani in Germania. De asemenea, 14,3 miliarde de euro au finantat lupta impotriva cauzelor migratiei, vorbim inclusiv de finantarea dezvoltarii unor proiecte pentru crearea de hotspot-uri in Afganistan si pentru ajutorarea refugiatilor blocati in Turcia, Liban si Iordania.

Citeste si:
Erste: T4 arata mai prost in Europa decat in SUA
Erste: T4 arata mai prost in...
Sursa foto: Dave Bredeson | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum vor evolua principalele industrii in 2019 la nivel mondial?