Grupul Roche, unul din pionerii industriei farmaceutice si de diagnostic, a inregistrat o crestere de 4% a vanzarilor globale in anul recent incheiat, pana la 50,6 miliarde franci elvetieni, la o rata de schimb constanta.

In anul 2017, Roche estimeaza o crestere a vanzarilor de pana la 5%, la o rata de schimb constanta. Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este prezenta in peste 100 tari, iar in 2016 compania avea peste 94.000 angajati la nivel global. In 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare, compania raportand vanzari de 50,6 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este detinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este actionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Rezultatele diviziei de farmaceutice

Vanzarile Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 3% in 2016, cumuland 39,1 miliarde de franci elvetieni, pe baza cererii crescute pentru medicamente destinate tratamentului cancerului de san si poliartritei reumatoide. In Europa, vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au inregistrat o crestere de 4%, fiind impulsionate de medicamentele destinate afectiunilor oncologice si reumatologice. In Statele Unite, vanzarile companiei au crescut cu 3%, in timp ce in Japonia, vanzarile au fost relativ stabile (1%).
„Am introdus pe piata patru noi medicamente, in mai putin de un an, inclusiv primul nostru produs de imuno-oncologie. Pentru acest an, ne pregatim pentru parcugerea unor noi etape de reglementare, pentru produse din portofoliul nostru de cercetare, extins si inovator”, a declarat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.

Vanzarile diviziei de diagnostic

In ceea ce priveste performantele Diviziei de Diagnostic, vanzarile au crescut cu 7%, peste cresterea pietei, pana la 11,5 miliarde de franci elvetieni. Principalul contributor la aceasta crestere a fost divizia Centralised and Point of Care Solutions, in special segmentul de imuno-diagnostice. Aceasta divizie este a adus o crestere a vanzarilor in regiunile EMEA (+2%) si America de Nord (+3%). Mediul de piata neprielnic a afectat insa negativ produsele Diabetes Care.

Evolutii in linie de cercetare si dezvoltare

Roche este una dintre cele mai mari companii de biotehnologie la nivel mondial, iar in anul 2016 a investit aproape 10 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. In 2016, compania a facut progrese semnificative in cercetarea, dezvoltarea si inregistrarea unor noi molecule. De asemenea, unele combinatii terapeutice deja inregistrate au fost omologate si pentru tratamentul unor alte maladii, primind aprobarea pentru indicatii aditionale. La finalul lunii ianuarie a acestui an, 8 noi molecule erau in faze avansate de cercetare si dezvoltare, alaturi de alte 33 de indicatii suplimentare ale unor molecule existente, spre exemplu pentru tratamentul afectiunilor oncologice, boli neurologice, boli infectioase, hemofilie, boala Alzheimer si altele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri