Compania Facebook, care opereaza cea mai populara retea de socializare din lume, a dezvaluit un proiect prin care intentioneaza sa transforme sediul sau situat in Silicon Valley, aproape de San Francisco, intr-un adevarat sat, cu sute de locuinte la preturi abordabile si magazine pentru angajatii grupului, relateaza Le Figaro.

Proiectul, care ar trebui sa transforme complet sediul Facebook din Campusul Willow, va permite reducerea problemelor legate de locuinte si de transport cu care se confrunta angajatii companiei care lucreaza la sediul central, potrivit reprezentantilor grupului, scrie News.ro.

Planurile "satului Facebook" urmeaza sa fie realizate cu orasul Menlo Park, dar initiatorii proiectului au precizat ca va cuprinde 11.600 metri patrati de suprafete comerciale, cuprinzand magazine de toate tipurile sau farmacii.

"Lucrand cu comunitatea locala, obiectivul nostru in ceea ce priveste campusul Willow este de a crea un sat integrat si mixt, care va furniza servicii mai mult decat necesare, locuinte si mijloace de transport, precum si birouri", a declarat vicepresedintele Facebook pentru facilitati la nivel mondial, John Tenanes. Sediul Facebook se afla in locul fostului campus al Sun Microsystems, cumparat in 2011.

Concret, Facebook intentioneaza sa construiasca 1.500 de locuinte in campusul Willow, din care 15% vor fi vandute la preturi mai mici decat cele ale pietei, in conditiile in care angajatii care lucreaza in Silicon Valley se confrunta in ultimii ani cu o criza de locuinte. In aceasta luna, proiectul a fi prezentat autoritatilor locale din orasul Menlo Park, iar prima etapa a proiectului ar putea fi finalizata in 2021.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri