Donald Trump l-a ironizat duminica, pe Twitter, pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe care l-a numit "Rocket Man", la doua zile dupa un nou tir nord-coreean de racheta balistica (ICBM) deasupra Japoniei, scrie Le Figaro.

”Am vorbit cu presedintele sud-coreean Moon Jae-in noaptea trecuta (de sambata spre duminica). L-am intrebat ce mai face Rocket Man. Se formeaza cozi lungi in fata benzinariilor in Coreea de Nord. Pacat!”, scrie ironic seful statului american, potrivit News.ro.

In aceasta convorbire la telefon, cei doi lideri s-au angajat sa exercite ”o presiune mai puternica” asupra Phenianului.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni, in unanimitate, o noua rezolutie care-i impune sanctiuni Coreei de Nord, cu scopul de a o determina sa renunte la programele sale balistic si nuclear.

Citeste si:
Hi5, MySpace, Flickr. Toate retelele, intr-o animatie excelenta!
Hi5, MySpace, Flickr. Toate...

Aceasta rezolutie a fost adoptata dupa ce, in pofida celorlalte sapte serii anterioare de sanctiuni, Phenianul a efectuat pe 3 septembrie al saselea test nuclear si a lansat, in iulie, doua rachete intercontinentale.

Ministrii de Externe ai tarilor membre ale Consiliului de Securitate al ONU se reunesc joi pentru a discuta despre proliferarea armelor de distrugere in masa si despre amenintarea pe care o reprezinta Coreea de Nord.

Sursa foto: WhiteHouse.gov

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria