Presedintele american, Donald Trump, a promulgat vineri legea privind finantarea, adoptata cu o zi inainte de Congres, permitand astfel evitarea, cel putin temporara, a unei inchideri a administratiilor federale, transmite AFP.

Camera Reprezentantilor, apoi Senatul au adoptat joi seara o prelungire, timp de doua saptamani, pana la 22 decembrie, interval care ofera timp suplimentar presedintelui american, majoritatii republicane si opozitiei democrate de a negocia parametrii importanti ai bugetului pentru 2018, scrie Agerpres.

Democratii cer o paritate intre cresterea sumelor pentru aparare si restul bugetului. Ei solicita de asemenea adoptarea, inainte de finalul anului, a unei legi de regularizare a sutelor de mii de imigranti ilegali care au ajuns pe teritoriul american atunci cand erau copii, asa numitii "dreamers".

In perioada administratiei Obama, acestia erau protejati de expulzare si aveau sansa sa studieze sau sa lucreze in Statele Unite, in baza unui program special numit DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals). Donald Trump a suprimat acest program in septembrie, dar le-a acordat un ragaz de sase luni beneficiarilor, dand termen Congresului sa legifereze pana in martie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri