Un miliard de dolari pentru reconstructia Bagdadului

Administratia din Bagdad dispune de un miliard de dolari pentru proiecte de reconstructie a capitalei, a anuntat, marti, un responsabil american de rang inalt, relateaza AFP.

"Mai mult de un miliard de dolari a fost cheltuit pentru reconstructia Bagdadului in ultimii trei ani si un alt miliard este disponibil pentru continuarea proiectelor existente sau inceperea altora", a spus Daniel Speckhard, seful adjunct pentru misiuni de la ambasada americana din Bagdad.

"Marea probolema este cum vor fi cheltuiti banii", a adaugat el, cu ocazia unui atelier de reconstructie a Irakului, in prezenta vicepremierului irakian Barham Saleh.

Printre cele mai importante proiecte aplicate sau pe punct de a fi aplicate este o centrala electrica de 37 milioane de dolari in cartierul al-Rachid, sudul Bagdadului, si o centrala de tratare a apei de sapte milioane de dolari, in cartierul siit Sadr City, potrivit responsabilului. "Majoritarea contractelor sunt incredintate unor societati irakiene, cu exceptia celor care necesita o tehnologie superioara", a spus el.

Reconstructia Irakului a fost pana in prezent grav afectata de violenta si coruptie.

"In urmatoarele sase luni, Bagdadul va primi mai multe fonduri decat in ultimii zece ani. Este capitala si merita cele mai mari eforturi", a spus Berham Saleh, un kurd.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Raport Oficial: Cazare îngrozitoare pentru angajații abatorului din Germania
Setari Cookie-uri