Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol ar putea sa decida in decembrie o noua reducere a cotei de productie de petrol, pentru a intari astfel procesul de stabilizare al preturilor, a declarat duminica ministrul algerian al energiei, Chakib Khelil. "Am putea decide o a doua reducere a productiei de petrol pentru a intari procesul de stabilizare al preturilor la petrol", a declarat acesta potrivit NewsIn.

Grupul OPEC, care este responsabil de productia a peste o treime din petrolul mondial, a cazut de acord in cursul lunii trecute privind reducerea cotei de productie, pentru prima data in ultimii doi ani, pentru a stopa astfel scaderea abrupta a preturilor. insa in cursul saptamanii trecute preturile la petrol au reluat traiectoria descendenta, atingand cel mai scazut nivel inregistrat in ultimele 17 luni.

Presedintele OPEC, Edmund Daukoru, Arabia Saudita precum si alti membri ai OPEC din zona golfului Persic au afirmat ca recomanda o reducere suplimentara fata de cea decisa in urma cu o luna, de 1,2 milioane de barili pe zi, urmand a face aceasta propunere cu ocazia intrunirii de pe data de 14 decembrie. Unul din motivele invocate il reprezinta nivelul ridicat al rezervelor Statelor Unite, concluzia fiind ca piata este in continuare saturata de petrol.

Khelil a afirmat ca piata a inceput sa se stabilizeze odata cu apropierea iernii in emisfera nordica, o perioada in care de obicei creste cererea. "Este totusi posibil sa avem parte de o reducere a preturilor in cel de-al doilea trimestru al 2007, deoarece in mod normal in acea perioada se inregistreaza o scadere a cererii de aproximativ doua milioane de barili de petrol pe zi", a adaugat acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri