Prudential refuza oferta Citigroup pentru preluarea bancii online Egg

Prudential a anuntat ca respinge o oferta de preluare a bancii online Egg, dupa ce publicatia britanica The Sunday Times a scris duminica despre posibilitatea ca banca americana Citigroup Inc. sa faca o oferta pentru preluarea Egg

Reprezentantii asiguratorului Prudential Plc au spus ca au respins oferta pentru preluarea bancii Egg, dupa aparitia articolului din ziarul britanic. "A fost evident ca oferta era speculativa si conditionata si nu era in interesul actionarilor nostri sa continuam", a spus Prudential, intr-un comunicat citat de NewsIn, in care nu a dezvaluit numele companiei care facuse oferta de preluare. "Ne pastram atentia asupra revizuirii afacerii din Marea Britanie si incheierii integrarii Egg", se spune in comunicatul Prudential.

Publicatia britanica a spus ca Citigroup ar putea fi pregatita sa plateasca peste 950 de milioane de lire sterline (1,9 milioane de dolari), iar Prudential ar putea folosi castigurile ca sa mareasca afacerile sale din Asia si unitatea de asigurari Jackson National din SUA.

In decembrie 2005, Prudential a facut o oferta pentru cumpararea pachetelor minoritare de actiuni, la cinci ani dupa ce a vandut un pachet minoritar de actiuni si la un an dupa ce a esuat sa vanda restul firmei Egg.

Oferta facuta de Prudential valora Egg la 18 pence/actiunea, dar cresterea cotatiei actiunilor asiguratorului a urcat oferta la 135 de pence/actiunea ceea ce stabilea valoarea totala a lui Egg la aproximativ 1,1 miliarde de lire sterline, pana la incheierea tranzactiei in februarie.

Actiunile Prudential, care au depasit valoarea titlurilor altor companii de asigurare cu 10%, in ultimul an, au fost cotate, la sfarsitul saptamanii trecute, la 686 pence, valorea totala a afacerii fiind de 16,8 miliarde de lire sterline.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri