Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a blocat vineri fonduri de peste 200 de milioane de dolari destinate inceperii reconstructiei in Siria, scrie ziarul Wall Street Journal, preluat de Reuters, citand oficiali americani, potrivit Agerpres.

Trump a cerut oprirea finantarii dupa ce a citit o stire care mentiona angajamentul recent al Washingtonului de a suplimenta cu suma respectiva primele eforturi de refacere a Siriei dupa conflict, scrie cotidianul.

Cele 200 de milioane de dolari fusesera promise la o reuniune din Kuweit a coalitiei internationale impotriva Statului Islamic, in februarie, de secretarul de stat Rex Tillerson. Pe 13 martie, Trump a anuntat printr-un mesaj in reteaua Twitter ca Tillerson este demis si va fi inlocuit de directorul Agentiei Centrale de Informatii (CIA), Mike Pompeo.

Oficialii citati de Wall Street Journal apreciaza ca decizia de a bloca fondurile concorda cu declaratia de joi a lui Trump potrivit careia Statele Unite se vor retrage din Siria. "Sa se ocupe altii acum. In curand, foarte curand vom pleca", a insistat presedintele, citat de Reuters, intr-un discurs la Richfield, in statul Ohio. "Ne vom intoarce la noi in tara, unde e locul nostru, unde vrem sa fim", a spus el.

Citeste si:
Lumea in schimbare: Donald Trump va prelua conducerea SUA
Lumea in schimbare: Donald...

Sursa foto: By Albert H. Teich / Shutterstock.com 2

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
FBI, perchezitii la avocatul lui Trump. Reactia presedintelui SUA