Guvernatorul Regiunii ruse Kemerovo, Aman Tuleev, a demisionat duminica, la o saptamana dupa incendiul devastator dintr-un centru comercial din orasul cu acelasi nume, transmit Reuters si AFP, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat de presa al serviciilor sale, guvernatorul ''i-a inmanat scrisoarea de demisie presedintelui Vladimir Putin''.

Tuleev se afla in fruntea acestei regiuni miniere din vestul Siberiei din 1997.

Incendiul care a devastat un centru comercial din Kemerovo, oras industrial de 550.000 de locuitori, a ucis 64 de persoane, inclusiv 41 de copii.

O multime de incalcari ale procedurilor in materie de securitate a facut ca oamenii aflati in cladire sa ramana blocati in interior.

Citeste si:
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania
Mihai Tudose a demisionat din...

Aman Tuleev a declarat intr-un videoclip postat pe site-ul administratiei regionale ca demisia a fost singurul curs de actiune posibil.

"Cu o povara atat de mare, este imposibil sa lucrez ca guvernator". ''Este imposibil din punct de vedere moral'', a spus el citat de Reuters.

Incendiul produs duminica trecuta, unul dintre cele mai ucigase din Rusia de la destramarea Uniunii Sovietice, a ars un complex cinematografic si zona de joaca pentru copii de la etajele superioare ale centrului comercial din capitala regionala.

Anchetatorii au declarat ca iesirile de incendiu au fost blocate ilegal, sistemul de comunicare cu publicul nu era conectat, sistemul de alarma a fost spart si in aceste conditii copiii au fost blocati in cinematografe.

Citeste si:
Rusia inaugureaza primul sau gazoduct spre China
Rusia inaugureaza primul sau...

Presedintele Vladimir Putin a declarat ca incidentul a fost cauzat de neglijenta criminala si ca cei responsabili vor fi
pedepsiti.

Vineri, politia a arestat un director al firmei care detine mall-ul.

Modul catastrofal in care a fost gestionata aceasta situatie de urgenta a provocat furia publica in Kemerovo si a concentrat atentia asupra coruptiei si slabelor standarde de siguranta la incendiu. Adunari de comemorare a victimelor au avut loc in intreaga tara, inclusiv la Moscova si St Petersburg.

Citeste si:
BM: Incendiul de la Colectiv a imbunatatit activitatea autoritatilor
Banca Mondiala: Incendiul de...
Sursa foto: Shutterstock / Freedomz

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Putin nu are incredere in Wikipedia si pregateste propria enciclopedie