Un oficial iranian din domeniul industriei petroliere a mentionat posibilitatea rationalizarii benzinei din martie, desi Iranul este al doilea producator din OPEC, a anuntat o televiziune publica, dupa cum informeaza NewsIn.

Parlamentul a evitat aceasta masura, sensibila din punct de vedere politic, suplimentand bugetul pentru importurile de benzina, pentru ca guvernul sa poata continua sa aduca in tara combustibilul pana in martie 2007, cand se incheie acest an in Iran.

Desi produce patru milioane de barili de petrol brut pe zi, Iranul nu are capacitatea de a-l rafina si este nevoit sa importe circa 40 la suta din cei 70 de milioane de litri de benzina pe care ii consuma anual. in plus, statul suporta o parte din pretul benzinei, care poate fi cumparata la pompa la preturi de chiar 9 centi pe litru.

"Vom pune in aplicare planul de a rationaliza benzina de anul viitor, pentru ca altfel trebuie sa importam foarte multa benzina si aceasta nu intra in politicile guvernului", a declarat ministrul adjunct al petrolului, Mohammad Reza Nematzadeh, care este si directorul executiv al companiei nationale de rafinare si distribuire a petrolului. Rationalizarea petrolului ar putea provoca nemultumirea populatiei intr-o tara unde benzina ieftina si din abundenta este considerata a fi un drept national.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Mesajul care a apărut pe strada pe care Trump ajunge la Casa Albă
Setari Cookie-uri