Tinerii romani care doresc sa acceseze sistemul educational britanic vor beneficia de aceleasi conditii ca pana acum, chiar si dupa momentul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, afirma managerul Departamentului Universitati IntegralEdu, Ana Maria Papp.

Potrivit unui comunicat, Guvernul britanic a anuntat luni ca studentii din Uniunea Europeana, care invata la universitati din UK, vor beneficia in continuare de acelasi tratament ca si studentii englezi si dupa Brexit, "cel putin un an".

Damian Hinds, secretar la Ministerul Educatiei, afirma ca, incepand cu toamna lui 2019, studentii din Uniunea Europeana vor plati aceeasi taxa de scolarizare ca si studentii englezi, iar accesul la sustinerea financiara va ramane neschimbat, cel putin un an dupa Brexit.

IntegralEdu: “Nicio grija pentru tinerii romani care vor sa studieze in Marea Britanie”

Aceasta situatie va fi valabila pe toata perioada studiilor, asigura Damian Hinds.

''Guvernul scotian a facut aceeasi declaratie referitoare la studentii din Uniunea Europeana care incep studiile la universitatile din Scotia, din august 2019, acestia fiind in continuare scutiti de taxa de scolarizare. Decizia anuntata vine si in sprijinul universitatilor britanice, care nu mai au de ce sa isi faca griji in legatura cu numarul studentilor si a finantarilor. Din punct de vedere politic, acesta poate fi vazut si ca un gest de conciliere, inaintea inceperii negocierilor cu Uniunea Europeana, avand in vedere ca universitatile britanice spera sa mentina accesul la o finantare de 100 miliarde de euro, din fonduri UE", se arata in comunicat.

Citeste si:
Marea Britanie inchide usa instalatorilor polonezi si...
Marea Britanie inchide...

Potrivit aceleiasi surse, Damian Hinds a reiterat si promisiunea premierului in ceea ce priveste taxele de scolarizare din Anglia, care vor fi inghetate la 9.250 de lire sterline, in timp ce se efectueaza o revizuire. Rata dobanzii la taxe va continua sa creasca in toamna la 6,3%.

In prezent, in Marea Britanie sunt aproximativ 135.000 de studenti din Uniunea Europeana, iar conducerile universitatilor britanice au cerut recent "clarificarea urgenta" cu privire la statutul studentilor din UE, care ar putea candida pentru cursuri incepand din toamna anului 2019.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tinerii romani, la studii in strainatate. Cati se mai intorc acasa?
Setari Cookie-uri