Un consortiu condus de fondul american Cerberus a cumparat BAWAG, a cincea banca din Austria, de la Confederatia Sindicatelor Austriece (CSA), a declarat presedintele CSA, Rudolf Hundstorfer.

Din consortiu fac parte fondul de risc Cerberus, asiguratorul Generali si banca austriaca pentru locuinte Wuestenrot, potrivit NewsIn. Consortiul condus de fondul speculativ american Cerberus, deja reprezentat in Germania, a oferit 3,2 miliarde de euro pentru aceasta banca implicata intr-o serie de scandaluri politico-financiare, dintre care si cel cu firma americana de brokeraj Refco, in 2005.Hundstorfer a facut anuntul in urma reuniunii de joi seara a conducerii CSA, care a ratificat o decizie luata de catre sefii BAWAG.

Directorul grupului de asigurari Generali, Karl Stoss, companie care a format un consortiu cu fondul cumparator Cerberus, a confirmat decizia CSA pentru agentia austriaca de presa APA, pe care a salutat-o exclamand este extraordinar.

Cerberus a castigat competitia la care au participat fondul american Lone Star si BayernLB, ce-a de-a doua banca regionala a Germany. Un al patrulea competitor a decis sa-si pastreze anonimatul, insa toata piata financiara austriaca banuieste ca a fost vorba de asiguratorul german Alliantz. Analistii au evaluat banca in jurul valorii de 2.6 miliarde euro.