Premierul ungar Viktor Orban a apreciat vineri ca nu are rost ca tara sa sa sustina firme care ulterior sunt expuse unor masuri adverse ale guvernelor din alte state. El a cerut partidelor etnice maghiare din tarile vecine Ungariei sa se asigure mai intai ca au sprijinul majoritatilor nationale respective pentru astfel de initiative si a dat ca exemplu Romania, unde Ungaria poate implementa programe de dezvoltare economica, cu acordul natiunii majoritare, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Site-ul de internet al guvernului de la Budapesta a publicat o inregistrare de la o reuniune cu usile inchise a Conferintei Permanente Ungare, unde Orban s-a referit si la relatiile din cadrul Uniunii Europene. Potrivit MTI, premierul a apreciat votul europarlamentarilor romani din ALDE impotriva rezolutiei Sargentini, care condamna Ungaria, iar ca urmare, a aratat el, europarlamentarii unguri din partidele guvernamentale au votat la randul lor, saptamana aceasta, impotriva rezolutiei critice a Parlamentului European privind Romania.

In ceea ce priveste ansamblul Uniunii Europene, Orban si-a repetat prognoza conform careia Europa Centrala va deveni in anii urmatori motorul cresterii economice. El dat ca exemplu ponderea dubla fata de Franta a Grupului de la Visegrad (Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria) in comertul extern al Germaniei, "o evolutie fara precedent".

In Europa occidentala, "la vest de Viena situatia e fara speranta din punct de vedere demografic", deoarece multiculturalismul a determinat tendinte sociale aproape ireversibile in orasele mari, a mai spus premierul, adaugand ca va fi "spectaculos" de urmarit cum se vor modifica acolo structura si ordinea reprezentarii politice.

Citeste si:
Pensiile private: cum au esuat alte tari si ce putem invata
Pensiile private: cum au...

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lista candidatilor aflati in lupta pentru voturi la europarlamentare