Statele Unite ale Americii au impus restrictii asupra viitoarei companii cu capital mix ce urmeaza a fi creata de grupul german Siemens si cel finlandez Nokia

Cotidianul britanic Financial Times a precizat ca o institutie americana, Comitetul privind Investitiile Straine din Statele Unite ale Americii (CFIUS), a realizat o analiza a acestei viitoare companii, care ar deveni unul dintre cei mai importanti actori de pe piata echipamentelor de telecomunicatii, cu vanzari de aproximativ 23 de miliarde de dolari, informeaza NewsIn.

Citand surse care au avut acces la aceasta analiza, cotidianul a declarat ca Nokia si Siemens au fost fortate sa semneze un acord suplimentar, care ar reglementa modalitatile prin care strainii pot lucra cu echipament si software american.

Acest tip de acorduri contin conditii pe care companiile trebuie sa le accepte pentru a primi aprobarea de functionare din partea organelor de control. Financial Times a declarat ca orice afacere ce implica grupul canadian Nortel Networks, care efectueaza lucrari importante pentru guvernul Statelor Unite, va fi detaliat investigata.

O purtatoare de cuvant a Nokia a declarat ca "Nokia considera confidentiale discutiile cu autoritatile guvernamentale legate de investitiile straine si nu vom oferi detalii privind discutiile sau acordurile semnate cu autoritatile guvernamentale".

Gigantul de telefonie mobila Nokia si conglomeratul industrial german Siemens au decis in luna iunie 2006 sa realizeze fuziunea celei mai mari parti ale diviziilor acestora de echipament de telecomunicatii, aceasta decizie facand parte din recentul val de consolidari ce a caracterizat industriala mondiala de telecomunicatii.

Noua companie ar fi trebuit sa demareze activitatea la inceputul acestui an, insa Nokia si Siemens au declarat in cursul lunii trecute ca o ancheta de coruptie a grupului Siemens va amana lansarea operatiunilor noii companii pana la sfarsitul primului trimestru al 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Taximetrist condamnat la închisoare pentru o postare pe Facebook despre Covid-19
Setari Cookie-uri