Directorul uneia dintre cele mai mari companii de constructii din Serbia a fost arestat pentru ca ar fi deturnat mai mult de sapte milioane de euro, a informat cotidianul Politika, citat de NewsIn. Djordjo Antelj, proprietarul societatii Gemax, este suspectat de fraude financiare prin care a deturnat sapte milioane de euro in timpul cumpararii unei societati in faliment.

El este suspectat ca apartine grupului numit "mafia falimentelor", ai carui membri sunt acuzati ca din 2003 pana in aprilie 2006 si-au folosit contactele din cercurile de afaceri si influenta asupra magistratilor pentru a duce mai multe societati la faliment. Ei le vindeau apoi pentru preturi derizorii, in multe cazuri altor membri ai grupului.

In octombrie, 35 de persoane, printre care un procuror, judecatori si avocati, au fost acuzati de legaturi cu acest grup, iar procesul va incepe la 22 ianuarie. In anii '90, societatea lui Antelj avea legaturi cu functionari de rang inalt din securitatea statului si a fost citata intr-un caz de atribuire de vile unor functionari importanti ai partidului socialist al lui Slobodan Milosevici.