Pretul aurului a crescut, joi, pe piata londoneza, la cea mai mare valoare din ultimele cinci luni, de 651,80 dolari/uncie, deoarece investitorii cred ca e posibil ca aurul sa atinga noi varfuri, pe baza asteptarilor de deprciere a dolarului.

Argintul a urcat la cea mai mare cotatie din ultima luna, in timp ce preturile paladiului au atins valoarea de 349 dolari/uncie, cea mai ridicata din ultimele patru luni si jumatate.

Dupa cateva incercari recente, aurul a reusit sa sparga bariera de 650 dolari/uncie, iar analistii economici spun ca un dolar mai slab si cresterea preturilor petrolului ar trebui sa sustina majorarea pretului aurului.

"In ansamblu, avem in continuare un peisaj macroeconomic care este relativ pozivit pentru investitorii in aur", a spus analistul pentru metale de la Calyon Corporate and Investment Bank, Michael Widmer, citat de Reuters.

"In general, se asteapta incetinirea cresterii economiei americane, o crestere relativ sanatoasa in zona euro si presiuni de depreciere asupra dolarului", a mai spus Widmer, potrivit Reuters.

"Intr-un astfel de mediu, oamenii ar putea sa vrea sa isi adapteze portofoliul in asa fel incat sa ii adauge mai mult aur si sa reduca riscul de expunere prea mare la un ciclu de descrestere", considera analistul de la Calyon.

Cotatia spot a aurului a atins valoarea de 651,80 dolari/uncie si a fost de 651,70/652,70 dolari, pana la 13:29, ora Romaniei. Cotatia spot a aurului, atinsa miercuri, pe piata new-yorkeza, a fost de 647,20/648,20 dolari.

Metalul galben a castigat aproximativ 8% de la inceputul lui ianuarie 2007, dar preturile sunt cu 10% sub cea mai mare valoare din ultimii 26 de ani, de 730 dolari/uncie, atinsa in mai 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Citește și
Coronavirus: A doua zi cu zero cazuri locale în China
Setari Cookie-uri