Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an, până în vara lui 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, nu vor putea fi amânate pentru a doua oară, a avertizat joi preşedintele Comitetului de organizare, Yoshiro Mori, informează AFP, potrivit Agepres.

Mori a estimat că nu există "absolut nicio şansă" ca Jocurile Olimpice şi Paralimpice să poată fi împinse peste data prevăzută, cu deschiderea pe 23 iulie 2021.

"Gândindu-ne atât la sportivi, cât şi la problemele de organizare, este tehnic dificil să se amâne cu doi ani", a asigurat oficialul nipon într-un interviu acordat agenţiei Kyodo.

Preşedintele Comitetului de organizare a precizat că problema unei amânări cu doi ani a fost iniţial ridicată de premierul japonez Shinzo Abe, însă acesta a decis că "drumul de urmat este o amânare de un an".

După ce au asigurat timp de mai multe săptămâni că Jocurile de la Tokyo se vor desfăşura la data programată iniţial, Japonia şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi-au schimbat opinia la finele lunii martie, hotărând amânarea cu un an a JO 2020, sub presiunea sportivilor şi a asociaţiilor sportive din diferite ţări.

Dacă organizatorii să facă din Jocurile de anul viitor un simbol al rezistenţei lumii în faţa pandemiei, problema unei amânări mai lungi a început să fie deja ridicată. La începutul săptămânii, un expert japonez, critic al modului în are ţara sa a gestionat pandemia, s-a declarat totodată "pesimist" în privinţa desfăşurării Jocurilor în 2021.

''Sincer, nu cred să fie posibil ca Jocurile Olimpice să aibă loc anul viitor'', a afirmat Kentaro Iwata, profesor la departamentul de boli infecţioase al Universităţii din Kobe (vestul Japoniei), într-o conferinţă de presă online. ''Jocurile Olimpice au nevoie de două condiţii: controlul Covid-19 în Japonia şi controlul în restul lumii, deoarece vin sportivi şi spectatori de pe tot globul'', a subliniat el

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie-8 august 2021, iar Jocurile Paralimpice, pentru intervalul 24 august-5 septembrie 2021.

În ultimele zile, în urma amplorii tot mai mari a pandemiei, au apărut îndoieli legate de posibilitatea organizării marelui eveniment polisportiv chiar şi un an mai târziu.

''Japonia ar putea fi în măsură să controleze virusul până vara viitoare, şi sper acest lucru, dar nu cred că asta se va putea face pe toată planeta, deci sunt foarte pesimist în privinţa organizării Jocurilor Olimpice în vara anului 2021'', a mai spus Kentaro Iwata.

Amânarea Jocurilor Olimpice reprezintă o imensă provocare logistică pentru organizatori şi va genera importante costuri suplimentare, a căror repartizare între CIO şi organizatori nu a fost deocamdată decisă.

Yoshiro Mori a estimat, totodată, că ceremoniile de deschidere şi de închidere vor putea fi "revizuite drastic" în vederea reducerii costurilor, adăugând că acestea vor trebui să integreze un mesaj în raport cu actuala criză.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri