Arcelor Mittal a format cu grupul saudit Bin Jarallah o companie cu capital mixt, pentru construirea unui laminor de tevi fara sudura, potrivit NewsIn. Acordul a fost semnat pe 14 februarie.Arcelor Mittal detine 51% din companie, iar Bin Jarallah Group detine restul de 49%. Bin Jarallah Group este o companie specializata in proiectarea si constructia laminoarelor in Arabia Saudita.

Compania nou formata va avea sediul in nordul orasului Al Jubail din Golful Persic. Laminorul va avea o capacitate de 500.000 tone anual. Aproape doua treimi din productie vor fi folosite in industria petroliera. Semifabricatele pentru laminor vor fi livrate de la otelariile din grupul Arcelor Mittal.

Constructia este planificata sa inceapa in primul trimestru din 2008 si se va finaliza in ultimul trimestru din 2009. Odata pornit, laminorul va avea 420 de angajati.Laminorul va fi partial finantat de Fondul Saudit de Investitii pentru Dezvoltare.

Sudhir Maheshwari, reprezentantul Arcelor Mittal, a declarat: "Acest proiect ne ofera o oportunitate strategica de a patrunde in Orientul Mijlociu, in special in Arabia Saudita, care este o piata infloritoare. Aceasta pozitie ne furnizeaza acces la liniile maritime internationale prin Golful Persic, o buna apropiere de sursele de energie. Proiectul ne permite sa ne intarim relatiile cu Saudi Aramco, care va fi unul din principalii clienti ai laminorului"

Arcelor Mittal este cel mai mare producator de otel din lume cu 330.000 de angajati, in mai mult de 60 de tari. Noua companie a adus impreuna numarul unu si numarul doi mondiali dintre producatorii de otel, Mittal Steel si Arcelor.

Rezultatele preliminare pe primele noua luni din 2006 arata venituri combinate de 65,4 miliarde dolari, o capacitate de productie de 130 milioane tone pe an, echivalentul a circa 10% din productia mondiala. Profitul net afisat pentru aceasta perioada a fost 5,602 miliarde dolari.Mittal Steel detine in Romania combinatele de la Galati si Hunedoara, fabricile de tevi de la Roman si Iasi, si operatorul portuar Romportmet Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri