Kremlinul a declarat că nu vede niciun motiv să fie optimist după o primă rundă de discuţii cu Statele Unite asupra crizei legate de Ucraina şi cererilor Rusiei pentru garanţii de securitate din partea Occidentului, relatează Reuters.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a considerat pozitiv că discuţiile de luni de la Geneva au avut loc într-un mod deschis, substanţial şi direct, conform Agerpres.ro.

El a adăugat că Rusia nu stabileşte termene limită, dar nu va fi mulţumită dacă "se va trage la nesfârşit de acest proces".

Rusia a masat trupe lângă graniţa cu Ucraina şi a cerut NATO să nu ia în calcul admiterea acestei foste republici sovietice ca membru sau să se extindă mai spre Est.

Washingtonul a declarat că nu poate accepta aceste cereri, deşi este dispus să se angajeze în alte aspecte ale propunerilor Rusiei prin discutarea desfăşurărilor de rachete sau limitarea dimensiunii exerciţiilor militare.

Peskov a mai spus că situaţia va fi mai clară după încă două runde de discuţii pe care Rusia urmează să le ţină în această săptămână - cu NATO la Bruxelles miercuri şi la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperarea în Europa (OSCE) la Viena joi.

Statele Unite au promis un răspuns scris la propunerile de securitate ale Rusiei (RIA)

Statele Unite ale Americii au promis că vor răspunde în scris săptămâna viitoare la propunerile Rusiei privind garanţiile de securitate pe care Moscova le solicită din partea Occidentului, a declarat o sursă citată de agenţiile de presă ruse RIA şi Interfax, preluate de Reuters.

Rusia a masat trupe lângă graniţa cu Ucraina şi a cerut alianţei NATO să nu ia în calcul primirea fostei republici sovietice şi să nu se mai extindă spre Est. Washingtonul a spus că nu poate accepta aceste cereri.

Rusia şi Statele Unite au purtat o primă rundă de discuţii luni la Geneva pe această temă. RIA a citat o sursă care a declarat că Washingtonul nu a vrut să discute cu Moscova despre dorinţa Ucrainei de a se alătura NATO în lipsa unui reprezentant al Kievului.

Potrivit sursei din cercurile apropiate discuţiilor de la Geneva, citată marţi de agenţia de presă RIA Novosti, în ediţia online, Moscova are nevoie de un răspuns concret, în primul rând referitor la intenţiile NATO.

"Printre aspectele conexe, putem remarca poziţia lor (a SUA n.r.) 'încăpăţânată' asupra Ucrainei", a remarcat această sursă.

Potrivit interlocutorului agenţiei ruse de presă, americanii au promis că vor da un răspuns în scris la aceste la propuneri săptămâna viitoare.

În concluzie, potrivit acestei surse, "există un simţ direct de a ajunge la un acord", altfel ameninţările la adresa securităţii mondiale vor creşte.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri