Spionajul militar ucrainean susține că serviciile ruse au minat obiective de infrastructură din Donețk cu scopul de a le arunca în aer. Situația devine tot mai tensionată în regiunile separatiste din estul Ucrainei în condițiile în care Kremlinul a ordonat primirea în Rusia, ca refugiați, a civililor din zonă, însă cu excepția bărbaților care au primit ordin de mobilizare.

O explozie a avut loc în Luhansk, capitala regiunii separatiste cu același nume. Potrivit BBC, o conductă de gaze a luat foc, cauza inițială a incendiului nefiind clară.

Secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a acuzat Rusia de organizarea unor provocări în estul Ucrainei pentru a încerca să provoace armata ucraineană să răspundă, dar a adăugat că ţara sa va acţiona pe căi paşnice pentru a dezamorsa criza, relatează Reuters, preluat de Agerpres,

Într-o conferinţă de presă, ministrul pentru Integrarea Teritoriilor Ocupate Temporar Iryna Vereshchuk a declarat că Rusia încearcă să forţeze Ucraina să facă concesii.

La rândul său, Danilov a menţionat că Ucraina nu are planuri de eliberare prin forţă a teritoriilor deţinute de separatişti, adăugând că o invazie rusă a Ucrainei la scară largă este puţin probabilă.

Washingtonul a descris vineri drept o manevră ''cinică'' anunţul evacuării către Rusia a civililor din Donbas, estul separatist prorus al Ucrainei, acţiune în care Statele Unite văd pregătiri ale unei ofensive militare a Rusiei, notează AFP.

Kievul şi Washingtonul acuză Moscova că pregăteşte o invazie în Ucraina sau o provocare prin care să justifice o invazie, ceea ce Rusia de asemenea neagă în continuare, în timp ce, conform SUA, circa 190.000 de militari ruşi sunt în apropierea graniţei ucrainene.

Ambasada Marii Britanii din Ucraina se mută din Kiev

Ambasada britanică de la Kiev se relochează temporar iar personalul operează din biroul ambasadei din Liov, a anunțat guvernul de la Londra, potrivit BBC.

„Cetățenii britanici din Ucraina ar trebui să plece acum cât timp sunt disponibile căile comerciale”, a transmis Biroul pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare de la Londra.

„Orice acțiune militară a Rusiei în Ucraina ar afecta în mod sever abilitatea guvernului britanic de a oferi asistență consulară în Ucraina”, mai arată comunicatul.

Anterior și Statele Unite și-au închis ambasada din Kiev și și-au transferat „temporar” puținii diplomați rămași în țară la Lvov, oraș din vestul Ucrainei, „din cauza accelerării dramatice a acumulării de forțe rusești” la granițe

Sursa foto: Captură Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri