Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a apreciat joi că războiul ''va dura probabil mult timp'' în Ucraina, unde ofensiva militară rusă a intrat în a doua săptămână, relatează AFP.

Adresându-se în Lituania, unde a vizitat forţele germane desfăşurate în această ţară baltică membră NATO, Steinmeier a subliniat că ''nu vede niciun semn'' care să indice că acest ''război se va încheia în curând'', conform Agerpres.ro.

''Probabil va dura mult timp şi vom avea răbdare'', a declarat preşedintele german presei la baza militară Rukla (centru), alături de omologul său lituanian.

Numind războiul drept ''încălcare a dreptului internaţional'', el a dat asigurări ţării baltice, care se teme că va deveni o ţintă pentru Rusia în cazul în care aceasta va cuceri Ucraina, că poate conta pe solidaritatea NATO.

''Solidaritatea NATO funcţionează fără rezerve'', a adăugat preşedintele german. ''Nimeni în istorie nu va putea justifica ceea ce se întâmplă în prezent în Ucraina'', a subliniat el, faptul ''că părinţii îşi pierd copiii, copiii îşi pierd părinţii, că oamenii pierd totul''.

Germania conduce grupul de luptă multinaţional al NATO, staţionat în Lituania şi recent a mărit efectivele.

La rândul său, ministrul lituanian de Externe Gabrielius Landsbergis a declarat presei la Vilnius, după o întâlnire cu omologul său britanic Liz Truss, că NATO trebuie să treacă ''de la descurajare la apărare''.

''Pentru aceasta, avem nevoie de o schimbare a poziţiei politice şi de anumite mijloace concrete'', a spus el. ''Aceste mijloace sunt cruciale pentru ţările baltice, astfel încât agresorul să se confrunte cu un răspuns imediat ce decide să testeze rezistenţa NATO'', a adăugat Landsbergis.

Liz Truss a declarat că ţările occidentale trebuie să se asigure că ''Putin eşuează în această afacere oribilă şi că ambiţiile sale nu merg mai departe''.

Cele trei ţări baltice, foste republici sovietice, ''ştiu ce este în joc, trăind de mult în umbra agresiunii Rusiei'', a adăugat ministrul britanic.

Sursa foto: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri