Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susţinut că Rusia nu este răspunzătoare de atacul cu rachete de la Kramatorsk, în urma căruia şi-au pierdut viaţa peste 50 de civili

El a afirmat că gara din estul Ucrainei a fost de fapt lovită de o rachetă ucraineană Toşka-U şi a precizat că "forţele noastre armate nu folosesc acest tip de rachetă, iar astăzi nu au avut loc şi nu erau planificate niciun fel de misiuni la Kramatorsk", scrie Agerpres.

În oraşul din regiunea Doneţk, aflat sub control ucrainean, mii de refugiaţi aşteptau să fie evacuaţi după ce guvernul de la Kiev a cerut populaţiei din estul Ucrainei să plece, deoarece Rusia a anunţat că îşi va concentra acolo operaţiunile militare.

Guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, a declarat că în gara din Kramatorsk au fost ucişi cel puţin 50 de oameni, iar aproape 100 au fost răniţi. Ruşii "au vrut să ia ostatici cât mai mulţi oameni paşnici, au vrut să distrugă tot ce e ucrainean", a scris el pe Telegram.

Ucraina a acuzat Rusia de atacul cu rachete; separatiştii din republica autoproclamată Doneţk şi Kremlinul susţin că vinovate sunt forţele ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat vehement atacul la începutul unui discurs transmis vineri în parlamentul Finlandei. El le-a declarat deputaţilor de la Helsinki că "aceasta este a 44-a zi a realităţii noastre", iar tragedia de la Kramatorsk arată ce înţelege Rusia prin protejarea Donbasului şi a populaţiei rusofone.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri