Grupul Royal Dutch Shell Plc a anuntat majorarea cu 14% a profitului net inregistrat in primul trimestru al 2007, depasind estimarile pietei, in ciuda scaderii preturilor la petrol si a reducerii productiei.

Shell a precizat intr-un comunicat ca profitul net a atins nivelul de 6,932 miliarde dolari. Excluzand elementele non-operationale, care au generat castiguri nete de 371 milioane dolari, rezultatul final a fost de 6,56 miliarde dolari, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Un grup de 13 analisti chestionati de Reuters au afirmat, in medie, ca profitul Shell va atinge 5,57 miliarde dolari, excluzand elementele non-operationale, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand firma inregistrase un profit de 5,98 miliarde dolari.

Shell a declarat ca productia de petrol si gaze in primul trimestru al 2007 s-ar ridicat la echivalentul a 3,51 milioane barili pe zi, cu 6,3% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, fiind cu putin sub asteptari.

A doua compania petroliera necontrolata de stat din lume conform valorii pe piata a afirmat ca o reducere a cererii pentru gazele naturale, mai ales in nord-vestul Europei, din cauza temperaturilor ridicate, a afectat rezultatele grupului.

Pretul mediu primit de Shell pentru petrol a scazut cu 5% in timp ce in cazul gazelor naturale pretul a inregistrat o scadere de 25% pe piata din Statele Unite ale Americii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Directoarea laboratorului din Wuhan neagă orice responsabilitate
Setari Cookie-uri