Dubai a devenit un refugiu pentru rușii bogați care fug de impactul sancțiunilor occidentale asupra războiului din Ucraina. Oligarhi și antreprenori ruși au sosit în Emiratele Arabe Unite (EAU) într-un număr fără precedent, au dezvăluit șefi de business pentru BBC.

Achizițiile de proprietăți din Dubai de către ruși au crescut cu 67% în primele trei luni ale anului 2022, potrivit unui raport citat de website-ul postului de televiziune britanic. Emiratele Arabe Unite nu au impus sancțiuni Rusiei și nici nu au criticat invazia acesteia în Ucraina.

De asemenea, oferă vize rușilor nesancționați, în timp ce multe țări occidentale le-au restricționat chiar și pentru această categorie de ruși. Se estimează că sute de mii de oameni au părăsit Rusia în ultimele două luni – deși cifre exacte nu sunt disponibile.

Un economist rus a afirmat că până la 200.000 de ruși au plecat în primele zece zile de la începutul războiului. Virtuzone, care ajută companiile să își înființeze operațiuni în Dubai, a înregistrat o creștere uriașă a clienților ruși.

„Primim de cinci ori mai multe întrebări de la ruși de la începutul războiului”, a declarat directorul executiv George Hojeige. „Sunt îngrijorați de o criză economică care urmează. De aceea se mută aici pentru a-și asigura averea” a adăugat el.

Afluxul de cetățeni ruși a accentuat cererea de vile și apartamente de lux în întreaga capitală a Dubaiului. Agenții imobiliari raportează o creștere a prețurilor proprietăților, deoarece rușii care sosesc în Dubai caută să cumpere case.

Agenția imobiliară Betterhomes din Dubai a constatat că achizițiile de proprietăți de către ruși au crescut cu două treimi în primele trei luni ale anului 2022, mai scrie BBC.

Și o altă agenție imobiliară, Modern Living, a declarat pentru BBC că a angajat mulți agenți vorbitori de limbă rusă pentru a răspunde cererii în creștere. Directorul executiv Thiago Caldas a declarat că primesc numeroase apeluri de la cetățeni ruși care doresc să se mute imediat în Dubai.

„Rușii care coboară nu cumpără doar pentru investiții, ei privesc Dubaiul ca pe o a doua casă”, a spus el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri