Orașul Chaozhou din sud-estul Chinei are în plan construcția unei ferme eoliene offshore cu o putere instalată uriașă: peste 43 GW. Iar termenul de finalizare este extrem de scurt 2025.

Chazhou, un oraș din prospera provincie Guangdong, a cărui zonă metropolitană totaliează peste 12 milioane de locuitori, a bugetat construcția unei gigantice ferme eoliene offshore. Cu o putere instalată de 43,3GW, aceasta ar putea genera de aproape două ori și jumătate cât toate capacitățile de producție a energiei electrice din România - dacă ferma ar funcționa permanent la capacitate maximă, ceea ce e totuși imposibil în cazul energiei eoliene.

Potrivit Electrek, care citează planul cincinal al metropolei chineze, zona este caracterizată de vânturi extrem de puternice, care pot face ca turbinele să funcționeze între 43% și 49% din timp, un procent extrem de mare pentru o astfel de capacitate de producție a electricității.

Citește și: Primul proiect eolian din România din ultimii 10 ani. Când va deveni operațional

Costurile fermei eoliene offshore nu au fost dezvăluite, dar aceasta ar trebui să fie funcțională în 2025. În 2021, China a instalat capacități eoliene cât tot restul lumii la un loc în ultimii cinci ani, 17 GW. Însă Beijingul menține o politică prudentă de adoptare a energiilor regenerabile și nu este foarte motivată să renunțe la combustibilii fosili în condițiile în care acum îi poate importa la prețuri foarte avantajoase din Rusia.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri