Autoritățile din mai multe orașe din China au deschis adăposturi antibombă pentru a le oferi cetățenilor refugiu de căldură, în condițiile în care temperaturile excepțional de ridicate din întreaga țară au început să facă victime, scrie AP, preluat de CTN News.

Nordul Chinei a fost lovit de un val de caniculă, situația fiind exacerbată de secetă. Potrivit Centrului Național pentru Climă, Beijingul a avut mai mult de nouă zile consecutive cu temperaturi care au depășit 35 de grade Celsius, un record care nu a mai fost atins din 1961.

În ultima săptămână, orașe precum Hangzhou, pe coasta de est a Chinei, Wuhan, în centrul țării, și Shijiazhuang, în provincia Hebei, care se învecinează cu Beijingul, au anunțat deschiderea buncărelor pentru cetățenii care doresc să scape de căldură. Autoritățile au emis avertismente și au interzis munca în aer liber în oraș.

Până în prezent, canicula a provocat două decese în Beijing. Un ghid turistic a leșinat și a murit din cauza unui atac de cord provocat de căldură în timp ce făcea un tur al Palatului de Vară, un vast parc imperial din secolul al XVIII-lea.

În timpul invaziei japoneze care a început în 1937, multe orașe chineze au început să construiască adăposturi antiaeriene. Când legăturile Chinei cu Uniunea Sovietică s-au înrăutățit și Beijingul s-a temut de un atac nuclear, campania de construcție a fost reluată la sfârșitul anilor 1950.

În prezent, adăposturile includ în zone de ședere, precum și apă, băuturi, medicamente împotriva atacurilor de cord provocate de căldură și, în unele circumstanțe, obiecte de lux, cum ar fi Wi-Fi, televizoare și echipamente de tenis de masă.

Sursa foto: Shutterstock / MarcoFigueira

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri