Climatologii au rămas "uluiți" de temperaturile de aproape 40 de grade Celsius înregistrate în unele părți ale Americii de Sud în mijlocul a ceea ce ar trebui să fie iarna.

Datele agenției naționale de meteorologie din Chile, Dirección Meteorológica de Chile, arată că mai multe stații meteorologice din țară au atins temperaturi de peste 35 de grade Celsius la 1 august, scrie Abc.net.au.

Temperetura este cu 10C - 20C peste ceea ce este normal pentru această perioadă a anului în unele părți din Chile și Argentina, potrivit datelor Centrului European pentru prognoze meteorologice pe termen mediu (ECMWF).

În regiunea Coquimbo, în orașul de munte Vicuna, a fost atinsă o temperatură maximă de 37 grade Celsius. La stația meteo Liceo Samuel Román Rojas s-a ajuns la 35,4C, iar la Monte Patricia s-au atins 31,5C.

Climatologul Maximiliano Herrera a a numit situația din prezent ca fiind unulul dintre cele mai "extreme evenimente meteorologice pe care le-a văzut vreodată lumea".

"Având în vedere durata, suprafața și intensitatea sa, este probabil cel mai puternic val de căldură din emisfera sudică", a spus el.

El a precizat că temperaturile din America de Sud de la începutul acestei săptămâni au rivalizat chiar cu căldura prelungită înregistrată în Europa în luna iulie, deși ne aflăm în mijlocul iernii.

"America de Sud trăiește unul dintre cele mai extreme evenimente pe care le-a văzut vreodată lumea, temperaturi incredibile de până la 38,9C în zonele Andine din Chile în mijlocul iernii", a scris dl Herrera pe rețelele de socializare.

"[Este] mult mai mult decât ceea ce tocmai a avut sudul Europei în mijlocul verii la aceeași altitudine."

Multe părți din Argentina au atins, de asemenea, temperaturi de 30C până la 35C, iar Brazilia a înregistrat temperaturi generalizate de peste 35C și 38C atât marți, cât și miercuri, potrivit datelor agențiilor meteorologice respective.

Buenos Aires a stabilit un record zilnic pentru începutul lunii august cu o maximă de 30,1C - cu peste 5 grade peste recordul zilnic anterior și cu 12C mai cald decât media lunii august, potrivit unui purtător de cuvânt al Serviciului Național de Meteorologie din Argentina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri