Se pare că și „libertatea în exprimare” a lui Elon Musk are o limită după ultima postare a lui Kanye West, cel care și-a anunțat candidatura pentru următoarele alegeri prezidențiale din SUA, postare care l-a enervat chiar și pe cel mai bogat om al planetei.

Mesajele transmise de rapper pe platforma de 44 de miliarde a lui Elon Musk au încălcat chiar și noile reguli, iar noul proprietar al Twitter a decis că „Ye”, așa cum s-a redenumit Kanye West, trebuie suspendat din nou, potrivit BusinessInsider.

"Am încercat tot posibilul. În ciuda acestui fapt, a încălcat din nou regula noastră împotriva instigării la violență. Contul va fi suspendat", a scris chiar Musk pe Twitter.

Suspendare contului lui Kanye West vine în urma unei serii de schimburi online aprinse între rapper și Musk. Rapperul a făcut în mod repetat comentarii antisemite în interviuri în ultima săptămână și a distribuit un șir lung de tweet-uri controversate, inclusiv o imagine a unei svastici suprapuse peste Steaua lui David.

"Îmi pare rău, dar ai mers prea departe. Aceasta nu este dragoste", i-a scris Musk lui Ye ca răspuns la imagine, conform unei capturi de ecran a conversației lor pe care „Ye” a postat-o pe Twitter înainte de suspendare.

Rapperul i-a răspuns: „Cine te-a făcut judecător”.

Aparent, acesta se aștepta să primească o suspendare după postarea care l-a enervat și pe Elon Musk. Anterior suspendării, „Ye” a postat o imagine nemăgulitoare a lui Musk pe un iaht, împreună cu mesajul: „Să ne amintim întotdeauna asta ca pe ultimul meu tweet #ye24”.

Ye și Musk s-au mai contrat pe Twitter de când Musk l-a întâmpinat pe Ye înapoi pe Twitter pe 20 noiembrie, după ce contul rapperului primise o altă suspendare pe 10 octombrie, din cauza altor remarci antisemite.

West a intrat într-o tiradă antisemită la emisiunea „Infowars” a provocatorului de extremă-dreapta Alex Jones. În timpul programului, el a apărut alături de naționalistul Nick Fuentes și a vorbit în mod repetat despre dragostea lui pentru Hitler și naziști.

Citeste si:
"Ofensiva TikTok". Cum îi ajută pe soldații Kievului cea mai...
Ucraina, angajată în...

Aceste afirmații ale rapperului au creat agitație și contrariere și în rândul republicanilor care au început să șteargă postările în care își arătau sprijinul pentru Kanye West, potrivit The Guardian.

Kanye West a spus despre fostul lider nazist că „văd lucruri bune despre Hitler. Orice om contribuie cu ceva de valoare, în special Hitler”. Acesta a continuat să-i laude și pe naziști, spunând: „Au fost niște tâlhari, dar au făcut și lucruri bune”, după care a adăugat că, „Îi iubesc pe evrei, dar îi iubesc și pe naziști”.

Se pare că aceste mesaje au fost prea mult chiar pentru republicani, care, de-a lungul timpului, și-au exprimat susținerea față de rapper, după ce acesta s-a afișat în mai multe ocazii alături de Donald Trump și susținându-l, la rândul său, în anumite situații pe fostul lider de la Casa Albă.

Citeste si:
Bill Gates, despre ideea lui Musk de a coloniza Marte: O idee care...
Bill Gates, despre ideea lui...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri