La nouă luni de la invazia Rusiei, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski continuă să conducă rezistenţa, dar dă asigurări că se consideră o persoană ''mai degrabă responsabilă, decât curajoasă'' căreia nu-i place ''să dezamăgească oamenii'', transmite EFE, citată de Agerpres.

Potrivit agenţiei de presă spaniole, cu aceste cuvinte se descrie liderul ucrainean într-un interviu acordat ziarului britanic Financial Times (FT), care a publicat luni pe prima pagină o fotografie cu liderul ucrainean, pe care l-a declarat personalitatea anului.

Zelenski mai mărturiseşte că, în loc să lupte cu forţele Kremlinului, ar prefera să fie cu fiul său ''la pescuit de crap în fluviul Nipru''.

Poate că pacea este încă departe, însă FT subliniază că ''acest mesaj din inimă'' este tipic unui lider care continuă să se prezinte drept ''o persoană normală cu gusturi simple'', calităţi care i-au atras ''admiraţia ucrainenilor şi a susţinătorilor săi din străinătate''.

Zelenski nu a fost însă mereu aşa, confrm sursei citate. Înainte de izbucnirea conflictului, la 24 februarie, ''mulţi'' dintre compatrioţii săi îl ''considerau o glumă'', îl vedeau ca pe un fost actor transformat în om politic ''amator'' cu dificultăţi în ''îndeplinirea provocărilor'' pe care le presupunea preşedinţia ţării, aminteşte cotidianul britanic.

Astfel, Zelenski era ''omul de pe stradă'' devenit preşedinte, un rol pe care l-a interpretat deja într-un serial satiric de televiziune care l-a făcut foarte cunoscut în Ucraina - "În slujba poporului".

''Este şi antiteza preşedintelui rus, Vladimir Putin, care se ascunde la Kremlin, a cărui obsesie de a reconstrui un imperiu a costat zeci, poate sute de mii de vieţi'', a deplâns FT. Dimpotrivă, Zelenski a ajuns să întruchipeze ''curajul şi rezistenţa'' poporului ucrainean în ''lupta sa împotriva agresiunii ruse'', motive pentru care Financial Times ''l-a ales Personalitatea Anului''.

Liderul de la Kiev - insistă FT - şi-a câştigat un loc în istorie pentru ''extraordinara sa demonstraţie de leadership şi tărie'', mai arată sursa citată.

Sursa foto: president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri