Elon Musk a încasat încă 3,6 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni Tesla, în condițiile în care cel mai bogat om al planetei se confruntă cu plăți în creștere din cauza dobânzilor tot mai mari și cu perspectiva unei recesiuni dureroase.

CEO-ul Tesla, SpaceX și Twitter a vândut aproximativ 22 de milioane de acțiuni în primele trei zile ale acestei săptămâni, la prețuri cuprinse între 155 dolari și 177 dolari, relatează BusinessInsider. Cedarea i-a redus pachetul de acțiuni Tesla la 424 de milioane de acțiuni, sau aproximativ 13,4% din compania de vehicule electrice.

Prețul acțiunilor Tesla a crescut vertiginos în timpul pandemiei la peste 400 de dolari, nivel atins în noiembrie 2021, dar s-a redus cu peste jumătate de atunci până la aproximativ 157 de dolari. Capitalizarea de piață a Tesla a scăzut de la 1,2 trilioane de dolari la vârf la sub 500 de miliarde de dolari astăzi.

Vânzarea reflectă parțial îngrijorările legate de preluarea Twitter de către Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, pe care unii investitori o consideră o distragere costisitoare.

Musk a vândut mai mult de 15 miliarde de dolari în acțiuni Tesla de la începutul acestui an pentru a-și finanța preluarea Twitter și a cedat alte 4 miliarde de dolari de acțiuni în noiembrie. El a luat, de asemenea, împrumuturi bancare în valoare de miliarde de dolari, care acum se află în bilanțul Twitter și necesită plăți de dobânzi.

Acțiunile Tesla, dar și ale altor companii aflate la mare căutare au fost afectate de puternic de inflație și de creșterea ratelor, deoarece sunt evaluate în mare parte pe baza fluxurilor lor de numerar potențiale în anii următori.

Musk, care a cerut Fed să-și inverseze creșterile pentru a evita o recesiune dureroasă, a subliniat într-un tweet săptămâna aceasta pericolele datoriei de bani atunci când ratele cresc și economia se înrăutățește.

„Cu riscul de a spune ceva evident, feriți-vă de datorii în condiții macroeconomice turbulente, mai ales când Fed continuă să crească ratele”, a spus el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri