Şamanii din Tuva (sudul Siberiei), locul de baştină al ministrului rus al apărării Serghei Şoigu, au oficiat un ritual pentru victoria Rusiei în războiul cu Ucraina, relatează agenţia de presă oficială rusă TASS. De asemenea, ei s-au rugat spiritelor pentru sănătatea soldaţilor ruşi, potrivit The Moscow Times, citat de Agerpres.

Evenimentul a avut loc în ziua solstiţiului de vară, 21 iunie, a declarat pentru agenţie un reprezentant al organizaţiei religioase a şamanilor din Tuva, Adîg-Eeren.

"Este o zi foarte puternică din punct de vedere energetic, în care se consideră că este important să se apeleze la sprijinul spiritelor şi al strămoşilor pentru ca vara să treacă în siguranţă", a explicat el.

Ritualul, adică comunicarea şamanilor cu spiritele, a avut loc într-un loc numit Mongun-Bulak, în Republica Tuva. Acest ceremonial s-a desfăşurat şi în alte regiuni din Federaţia Rusă unde există şamani, a adăugat Adîg-Eeren.

"Şamanii au cerut spiritelor bunăstare pentru umanitate, victoria soldaţilor noştri în operaţiunea militară specială şi sănătate pentru ei", a mai indicat el în numele organizaţiei şamanilor.

În total, în Republica Tuva sunt înregistrate 13 organizaţii şamanice. În regiune locuieşte, de asemenea, şamanul suprem al Rusiei, Kara-ool Dopciun-ool.

Tuva, regiunea de baştină a ministrului apărării, Serghei Şoigu, este recunoscută ca fiind una dintre cele mai puţin prospere regiuni din Rusia în ceea ce priveşte calitatea vieţii. Aici, 34,1% din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei.

În pofida peisajului auster, lui Serghei Şoigu îi place să-şi petreacă vacanţele în Tuva, inclusiv împreună cu preşedintele Vladimir Putin. Şoigu a construit chiar mai multe obiective cu caracter privat acolo pentru vacanţele comune cu şeful statului, scrie publicaţia online independentă de investigaţie Proiekt (considerată «indezirabilă» de autorităţi).

De la începutul invaziei pe scară largă în Ucraina şi până în 12 iunie, a fost confirmat decesul a cel puţin 322 de militari din Tuva, potrivit publicaţiei independente ruse Mediazona (considerată «indezirabilă» de autorităţi). Dar jurnaliştii de la Mediazona declară că este posibil ca numărul real al localnicilor ucişi în războiul din Ucraina să fie de câteva ori mai mare. În 2022, numărul beneficiarilor de pensii de urmaş în Tuva a crescut de peste cinci ori într-un an. Familia unuia dintre militarii din Tuva ucişi în Ucraina a fost recompensată cu lemne de foc, relatase marţi publicaţia de investigaţii independentă rusă "Vajnîe Istorii" (iStories), al cărei sediu se află în Letonia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri