Societatea Internațională Titanic, un ONG dedicat conservării istoriei Titanicului, a avertizat cu privire la ideea turismului în apropierea epavei. Organizația insistă că siguranța oamenilor este primordială, iar astfel de planuri de călătorie ar trebui să dispară.

În urma pierderii celor cinci pasageri de la bordul submersibilului Titan al OceanGate într-o „implozie catastrofală” la 500 de metri de epava Titanicului, un anunț semnat de președintele TIS, Charles Haas, afirmă că oricum mai rămâne relativ puțin de învățat despre epavă.

Între timp, Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Canada a anunțat o investigație cu privire la circumstanțele operațiunii Titan de către nava sa de sprijin de suprafață, Polar Prince, sub pavilion canadian, notează Greek Reporter.

Pentru că ridică problema încheierii misiunilor cu echipaj pe Titanic, TIS sugerează ca rolurile submersibilelor cu echipaj în supravegherea epavei să fie atribuite vehiculelor subacvatice autonome. Astfel de vehicule pot cartografia nava și câmpul său de resturi în detaliu 3D de înaltă rezoluție.

„Titanic ne-a învățat despre pericolele orgoliului și dependenței excesive de tehnologie. Sfârșitul tragic al acestei expediții a arătat că aceste lecții rămân de învățat”, a declarat Haas.

TIS sugerează, de asemenea, că reglementările internaționale ar trebui să impună o inspecție prealabilă a submersibilelor de adâncime.

În realitate, însă, implementarea unor noi măsuri s-ar dovedi mult mai dificilă decât se credea, avertizează experții din industrie. După cum spun aceștia, orice reglementări suplimentare de siguranță pentru submersibilele turistice de adâncime ar putea fi imposibil de aplicat, având în vedere natura internațională a acestei activități specifice de afaceri.

Sursa foto: Facebook / OceanGate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri