Preşedintele rus Vladimir Putin a exprimat joi condoleanţe familiei lui Evgheni Prigojin, la o zi după ce avionul în care s-ar fi aflat şeful grupului de mercenari Wagner s-a prăbuşit fără a exista supravieţuitori, la două luni după revolta eşuată a lui Prigojin împotriva conducerii armatei ruse, informează Reuters şi AFP.

Preşedintele rus a salutat "contribuţia" lui Prigojin la ofensiva rusă în Ucraina, "în pofida erorilor" lui, şi a promis că "va duce până la capăt" ancheta asupra prăbuşirii avionului său.

Prigojin "era un om cu un destin complicat, care a comis grave erori în viaţa sa, dar care obţinea rezultatele necesare", a declarat Putin în timpul unei reuniuni retransmise la televiziune, exprimând "sincere condoleanţe" apropiaţilor celor care au murit în urma prăbuşirii avionului.

"Este vorba de persoane care au adus o contribuţie semnificativă la efortul nostru comun" în Ucraina, unde Rusia duce o ofensivă militară din februarie 2022, a continuat Vladimir Putin.

Evocând ancheta asupra cauzelor accidentului, lansată de autorităţile ruse, preşedintele Putin a promis că o va duce "în integralitatea sa şi va ajunge la o concluzie".

"Vom vedea ce vor spune anchetatorii într-un viitor apropiat. Expertiza este în curs, o expertiză tehnică şi genetică. Aceasta va lua ceva timp", a mai spus Vladimir Putin.

Autorităţile ruse nu au avansat până acum nicio pistă pentru a explica prăbuşirea, miercuri, la începutul serii, a avionului privat în care se aflau, potrivit aviaţiei civile ruse, Prigojin, mâna sa dreapta Dmitri Utkin şi alţi responsabili ai Wagner.

În accident, care a alimentat speculaţii în ceea ce priveşte asasinarea celui care a devenit duşman al Kremlinului după revolta eşuată din iunie, au murit 10 pasageri, potrivit autorităţilor.

Vladimir Putin l-a descris joi pe Evgheni Prigojin drept un om de afaceri talentat, pe care el îl cunoştea "de la începutul anilor 1990". Însă, în timpul revoltei din iunie, Putin îl calificase pe Prigojin drept "trădător".

Potrivit lui Vladimir Putin, şeful grupului Wagner "se întorcea din Africa" în ziua prăbuşirii avionului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri