Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, se află pe lista pasagerilor unui avion prăbuşit în Rusia, informează miercuri autoritatea aeronautică civilă rusă, conform agenţiei TASS.

UPDATE 23:03 - Joe Biden sugerează că Vladimir Putin ar putea fi în spatele accidentului aviatic în care se afla Evgheni Prigojin.

„S-ar putea să vă amintiți, am fost întrebat despre asta (...) Nu știu cu adevărat ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins”, a spus Biden astăzi, ”, a declarat Joe Biden făcând aluzie la comentariile pe care le-a făcut în iulie, în care spunea că Prigojin ar trebui să fie îngrijorat de siguranța lui în urma revoltei eșuate din luna iunie.

UPDATE 22:08 - Rusia confirmă că Evgheni Prigojin a murit în accidentul de avion. Autoritățile ruse arată că, într-adevăr, la bordul respectivei aeronave se afla Evgheni Prigojin care a decedat. Mai multe detalii AICI.

UPDATE 21:12 - Speculațiile de pe canalele Telegram au sugerat că avionul prăbușit era un avion Embraer Legacy cu numărul de serie RA-02795. Datele de urmărire de pe FlightRadar24 nu arată, însă, de unde a plecat. Înregistrările de zbor ale avionului sunt acum parțial inaccesibile prin FlightRadar24, scrie BBC.

Știrea inițială

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a lansat miercuri o anchetă cu privire la prăbușirea unei aeronave de mici dimensiuni, care a avut loc în regiunea Tver. Evgeni Prigojin era pe lista pasagerilor, a anunțat Agenția Federală de Transport Aerian într-un comunicat.

Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență de la Moscova, la bordul avionului Embraer se aflau 10 persoane. Toate au murit în accidentul aerian. Informaţiile preliminare obţinute de ministerul rus pentru situaţii de urgenţă arată că nu există supravieţuitori.

Pe un canal de Telegram apropiat de apropiat de gruparea Wagner s-a scris că aeronava Embraer a fost doborâtă de apărarea antiaeriană în regiunea Tver, la nord de Moscova.

Prigojin, în vârstă de 62 de ani, a condus în perioada 23-24 iunie o rebeliune a mercenarilor Wagner împotriva conducerii militare ruse, însă în urma unei intervenţii a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko şi-a oprit după câteva ore subordonaţii care se îndreptau spre Moscova. Președintele Rusiei, Vladimir Putin a spus atunci despre acea rebeliune că ar fi putut duce Rusia în război civil.

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Grupul Wagner/VK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri