Conflictul din Fâşia Gaza ar putea inspira comiterea de acte teroriste în Marea Britanie, a declarat şeful serviciului britanic de contrainformaţii şi securitate internă MI5, Ken McCallum, relatează Agerpres care citează dpa.

Cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise şi alte mii au fost rănite în atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie. Peste 2.778 de palestinieni au murit după ce Israelul a lansat ca răspuns atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza şi a întrerupt alimentarea cu apă, alimente şi energie pe teritoriul unde trăiesc peste două milioane de oameni.

Directorul general al MI5, Ken McCallum, s-a alăturat omologilor săi din cadrul serviciilor de informaţii din grupul Five Eyes - Marea Britanie, SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă - la un eveniment găzduit marţi de FBI.

McCallum le-a declarat jurnaliştilor că MI5 urmăreşte foarte atent evenimentele din Orientul Mijlociu.

"Există în mod clar posibilitatea ca evenimentele profunde din Orientul Mijlociu fie să genereze un volum mai mare de ameninţări în Regatul Unit, fie să schimbe forma în ceea ce priveşte obiectivele vizate, în ceea ce priveşte modul în care oamenii se inspiră", a spus el.

"Teroriştii se pot inspira nu doar din lucrurile pe care le văd că se întâmplă în Regatul Unit, dar şi din lucrurile pe care le văd întâmplându-se în Orientul Mijlociu, pe continent sau altundeva", a mai spus el.

McCallum a spus că MI5 s-a concentrat în special asupra Iranului, existând temeri că această ţară ar putea fi încurajată de conflictul din Fâşia Gaza.

"În mod evident, suntem îngrijoraţi de mult timp de comportamentul generat de Iran în Marea Britanie", a spus McCallum.

"În ultimele 18 luni, în special, a existat o fază intensivă a ameninţării generate de Iran pe teritoriul Marii Britanii. Evident, evenimentele din Orientul Mijlociu accentuează posibilitatea ca Iranul să decidă să se îndrepte spre noi direcţii", a subliniat şeful MI5.

El a făcut aceste declaraţii după ce poliţia din Belgia a împuşcat un extremist tunisian acuzat că a ucis luni doi cetăţeni suedezi pe o stradă din Bruxelles.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri