Compania Istithmar, cu sediul in Dubai, a anuntat preluarea navei de croaziera Queen Elizabeth 2, gigantul pachebot lansat in 1967, pentru suma de 100 milioane de dolari (75 milioane de euro).
Istithmar, aflata in proprietatea statului arab, intentioneaza sa transforme nava de pasageri intr-un hotel plutitor de lux, incluzand o zona comerciala si de entertainment. Gigantul va acosta langa complexul insular artificial Palm Jumeirah.

Legendara Queen Elizabeth 2, cumparata de la divizia Cunard Line a companiei Carnival Corp., isi va inceta existenta ca atractie turistica, programata la inceputul anului 2009, potrivit declaratiilor Istithmar. Compania Istithmar, divizie a Dubai World si aflata sub incidenta guvernului arab, detine si Nakheel, proiectant si constructor al Palm Jumeirah.

“Suntem incantati ca, desi celebra Queen Elizabeth 2 isi va inceta cariera ca vas de croaziera, va avea un loc permanent aici in Dubai, iar generatiile viitoare se pot bucura atat de nava, cat si de istoria ei”, a declarat presedintele Cunard, Carol Marlow.

Vasul Queen Elizabeth 2 a fost lansat in 1967 de catre regina Marii Britanii, Elizabeth a II-a. A devenit cel mai longeviv vas de pasageri din istoria de 168 de ani a companiei Cunard, traversand Oceanul Atlantic de peste 800 de ori, transportand mai mult de 2,5 milioane de pasageri, au precizat oficialii Istithmar.

“Queen Elizabeth 2, ancorata in Palm Jumeirah, va fi una din experientele obligatorii din Dubai si intreg Orientul Mijlociu. Investim sa cream o destinatie turistica globala”, a declarat sultanul Ahmed bin Sulayem.

Reprezentantii Istithmar au in vedere recrearea decorului original si a camerelor din interiorul navei achizitionate, Queen Elizabeth 2.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri