Paisprezece angajaţi ai unui aeroport de pe insula spaniolă Tenerife au fost arestaţi, fiind suspectaţi că au furat bunuri estimate la aproape două milioane de euro din bagajele pasagerilor, a anunţat Garda civilă, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Printre bunurile furate se aflau 29 de ceasuri de lux, 22 de smartphone-uri de ultimul tip şi 120 de bijuterii sustrase de la călători de mai multe cetăţenii pe aeroportul situat în sudul acestei insule din arhipelagul Canare, a precizat aceasta într-un comunicat.

Garda civilă îi suspectează pe cei 14 angajaţi că au vândut în magazine şi alte bunuri furate. Alţi douăzeci de angajaţi ai aeroportului şi 27 de bijutieri de pe insulă se află de asemenea în vizorul anchetatorilor.

Operaţiunea a fost declanşată după o serie de plângeri din partea călătorilor.

Furturile s-au produs când bagajele se aflau în cala avioanelor. Potrivit anchetatorilor, suspecţii forţau valizele pentru a fura obiecte de valoare atunci când nu erau văzuţi de pasageri sau de alţi angajaţi.

Ei ascundeau apoi obiectele furate în buzunare cusute în interiorul hainelor sau în vestiarele lor din cadrul aeroportului, a precizat Garda Civilă.

Aeroportul Tenerife Sud a primit 10,8 milioane de pasageri în 2022, ceea ce face să fie al şaptelea aeroport al Spaniei, potrivit operatorului aeroportuar Aena. Tenerife, cea mai mare insulă din Canare, este foarte apreciată de turiştii din Europa de Nord.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri